Dámská kožená kabelka – z jaké kůže vybírat?

Kožené kabelky jsou častou volbou mezi dámami, které oceňují kvalitní zpracování. Tyto tašky jsou odolné, nadčasové a ani s věkem neztrácejí svůj krásný vzhled. Vzhledem k různým druhům kůže však vyvstává otázka – jakou kůži zvolit? V tomto článku se dozvíte důležité informace, které vám pomohou vybrat správný typ kůže pro vaše potřeby.

Kožená kabelka – pro náročné dámy

Zrnitá kůže je jedním z nejběžnějších typů kůže používaných v módním průmyslu. Mimo jiné se používá při výrobě obuvi, bund, kabátů nebo kožených kabelek. Hovorově se označuje jako „hladká“, protože výrobky z lícové usně jsou příjemné na dotek. To je způsobeno dodatečnou vrstvou vosku, díky níž je kůže odolná proti poškrábání a změně barvy a zároveň má lesklý vzhled, který je pro tento typ kůže velmi charakteristický.

Kožené kabelky ze zrnité kůže jsou proto častou volbou žen, které si potrpí na nejvyšší kvalitu. Jsou odolné a navzdory letům stále oslňují svým dokonalým vzhledem. Je však důležité pamatovat na správnou impregnaci, protože přírodní kůže potřebuje správnou hydrataci. Skvělým řešením jsou krémy, leštidla nebo krémy na zrnitou kůži. Po jejich aplikaci se kůže stává ještě odolnější vůči případnému poškození – včetně mechanického poškození, které se může objevit po dlouhých letech používání (např. lehké praskliny, které vytvářejí charakteristické linie na hladkém povrchu).

Kožená kabelka ze zrnité kůže se hodí, pokud:

  • Hledáte kabelku s nadčasovým designem – poptávka po zrnité kůži nikdy nezmizí. Není to trend, který by po roce vyšel z módy.
  • Máte rádi doplňky v elegantním stylu – kabelky z lícové kůže vždy dodají vašemu oblečení noblesu. Proto jsou častou volbou mezi dámami, které milují klasické doplňky a minimalistický styl.
  • Vsadíte na kvalitu a precizní zpracování – kabelky z lícové kůže patří bezpochyby k těm nejodolnějším. Pokud tedy hledáte tašku, po které sáhnete za rok, dva, tři nebo i více, neváhejte – zrnitá kůže splní vaše očekávání na nejvyšší úrovni!

Semišové kožené kabelky – ideální pro každodenní nošení

Semišové kabelky si získávají srdce mnoha žen, protože jsou příjemné na dotek. Skvěle se hodí ke každodenním ležérním stylům, ale také skvěle doplní elegantní a sofistikované oblečení.

Přírodní semiš je Přírodní semiš je takzvaná hrubá kůže, proto ji poznáte podle krátkých, ale výrazných štětin. Vyrábí se ošetřením vnitřní části kůže, tzv. dužiny. Vyznačuje se výrazným rounem, které připomíná zvířecí srst.

Semiš milujeme pro jeho měkkou a příjemnou strukturu, ale je důležité mít na paměti, že je stejně tak jemný. Semišové kabelky by neměly být vystaveny dešti, protože voda může způsobit jejich ztmavnutí a poškození jemné struktury.  Pro krásný vzhled je proto nutná správná péče. Při čištění semišové kabelky začněte kartáčováním povrchu měkkým kartáčem a poté o něco tvrdšími štětinami. Pokud se objeví skvrny, je třeba je odstranit speciální semišovou gumou.

Semišové tašky jsou určeny pro vás, pokud:

  • Hledáte kabelku, po které můžete sáhnout každý den bez ohledu na příležitost – semišové kabelky jsou senzační pro pohodlné, ležérní outfity, ale budou vypadat skvěle i v kombinaci s klasickými šaty nebo košilemi,
  • Máte rádi kabelky, které jsou měkké a příjemné na dotek. Přírodní semiš má na rozdíl od nubuku o něco delší chlup, díky čemuž je jeho struktura příjemnější.
  • Zvolte si kvalitní zpracování s vybranými materiály. Semišová kůže pochází ze zvířat, jako je los, jelen, srnec, ovce nebo koza.

You may also like

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *