Seznamte se se třemi nejdražšími kabelkami na světě!

Kabelka je nepostradatelnou součástí každé stylizace, ale některé modely se vymykají běžným zvyklostem. Svět módy rád experimentuje, překvapuje a vytváří návrhy, které jsou skutečnými uměleckými díly. Cena těchto modelů je pro mnohé nepředstavitelná a jejich design byl vytvořen ve spolupráci se známými klenotníky. Kolik stojí nejdražší kabelky na světě? Seznamte se se třemi modely, které už léta nemění své postavení v žebříčku!

A Mouward 1001 Nights Diamond

V roce 2010 získala kabelka Mouward 1001 Nights Diamond Purse titul nejdražší kabelky na světě a byla zapsána do Guinnessovy knihy rekordů. Na prvním místě se drží již více než 10 let. Kolik tento jedinečný klenot stojí? Jeho hodnota se pohybuje kolem 4 milionů dolarů! Navrhl ho slavný klenotník Robert Mouwad a ručně vyrobil ze 4517 diamantů (z toho 105 žlutých, 56 růžových a 4356 bezbarvých).  Celý kus váží přibližně 381,92 karátů a celková doba výroby kabelky byla 8 800 hodin! A jak vypadá nejdražší kabelka na světě? Je to vlastně malá krabička ve tvaru srdce s kosočtvercem, což je docela působivé!

II Hermes Kelly Rose Gold

Na druhém místě je model Hermes Kelly Rose Gold. Je výsledkem spolupráce luxusní značky a klenotníka Pierce Hardyho. Taška je vyrobena z růžového zlata a její textura klamně připomíná krokodýlí kůži. Je to malý model, ale za skvělou cenu…! Taška má 1160 diamantů a její cena je 2 miliony dolarů. Na celém světě bylo vyrobeno pouze 12 modelů, což této tašce dodává ještě větší prestiž.

III Hermes Birking Bag by Ginza Tanaka

Unikátní tašku Hermes Birking Bag navrhl v roce 2008 japonský návrhář Ginza Tanaka. Luxusní, neokázalý a funkční – tak by se dal tento model popsat třemi slovy. Malá pošťácká taška zaujme pečlivým zdobením v podobě 2 000 diamantů a doplňků, které lze použít různými způsoby. Dlouhý popruh kabelky poslouží i jako nápadný náhrdelník a osmikarátovou ozdobu ve tvaru hrušky lze použít jako brož. Cena modelu byla stanovena na 1,4 milionu dolarů.

You may also like

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *