Která kabelka se hodí ke zlatým botám?

Ačkoli se zdálo, že zlaté boty jsou vyhrazeny výhradně pro večerní vycházky, v poslední době kralují i ve sportovním a ležérním stylu. Abyste dosáhli požadovaného efektu a zapůsobili svým vzhledem, musíte vědět, jaká kabelka se k nim bude hodit, protože s lesklými botami je snadné to přehnat. A vy přece nechcete, aby celý vzhled vypadal groteskně. Na co byste tedy měli pamatovat při výběru kabelky, která se hodí ke zlatým botám?

Ačkoli móda umožňuje mnoho různých kombinací a nutnost mít boty i kabelku ve stejné barvě už dávno neplatí, stále existuje několik pravidel, kterými je třeba se řídit, abychom neudělali módní chybu. Zlatá se může zdát poměrně náročná, protože je nápadná, lesklá, a proto se to s ní nesmí přehánět, aby nevznikl efekt „vánočního stromečku“. Při výběru kabelky ke zlatým botám je důležité zvážit, zda doplní večerní, ležérní nebo sportovní outfit…

Kabelka na večer – se zlatými jehlovými podpatky

Zlaté boty na vysokém podpatku se skvěle hodí ke světlému i tmavému oblečení. Jsou nesmírně elegantní a originální. Při výběru kabelky, která se k nim hodí, se musíme zaměřit na celý styling. Pokud jsou totiž šaty jednoduché, klasické a v jedné barvě, můžeme se s kabelkou trochu vyblbnout. V takovém případě můžeme vsadit i na zlatou, ozdobnou kabelku, jako je například zlatá poštovní kabelka od italské značky Vittoria Gotti. Vyznačuje se zajímavou strukturou, která je kombinací zlaté a béžové, a také zlatým popruhem.  Nicméně k outfitu, který má hodně děje, tzv. četné vzory nebo barvy, by měla být kabelka pozadím – i když odkazuje na celek. Proto by měla mít zlatý prvek, ale v podobě detailu, jako je řetízek nebo přezka. Materiál kabelky by naopak měl být tlumený. Ideální by byla béžová nebo klasická černá.

Kabelka pro každodenní nošení zlaté obuvi

Stejně jako u jehlových podpatků ke zlatým polobotkám, balerínám nebo kozačkám bychom se i zde měli řídit zásadou, že méně je více. Pokud je tedy celý styling tlumený, mohou být boty a kabelka ozdobným akcentem a vyniknout nad ostatními. Chceme-li však vlastnit univerzální kabelku, kterou lze kombinovat se zlatými botami a různým oblečením – jednobarevným i vzorovaným, nejlepší volbou bude model pouze se zlatými vsadkami. Snadno najdeme nákupní tašky, poštovní tašky nebo kufry, které jsou kombinací několika barev, včetně zlaté. A pokud si momentálně nemůžeme dovolit výdaje na novou kabelku, řešením je pořídit si zlatý přívěsek na klíče. Lze jej připevnit ke kabelce jakékoli barvy a vždy bude nápadně odkazovat na zlaté boty.

Zlatá ve sportovním provedení

Jak už bylo zmíněno na začátku, zlaté boty jsou spojovány s elegantními a společenskými, ale v posledních sezónách se objevují i ve sportovním provedení. Opravdovým hitem jsou zlaté vysoké tenisky se zlatými kovovými prvky, které vypadají skvěle jak s teplákovými kalhotami, tak s džínami a ramínkovou bundou. Zde raději nevolme zlatý totální vzhled ve vztahu ke kabelce, ale zvolme takové, které budou jemně navazovat na obuv, a vytvoří tak soudržný celek, aniž by působily přeplácaně. To znamená, že stačí, když má kabelka zlatý zip, přezku nebo rukojeť. S teniskami, které díky svému barevnému provedení úplně nepřipomínají sportovní obuv, budou skvěle vypadat malé i velké kabelky, které lze přizpůsobit dané příležitosti a potřebám. Prostorná nákupní taška bude ideální na celodenní výlet a na večerní procházku nebo do kina ji můžete vyměnit za úhlednou tašku typu letterman, do které si uložíte své nezbytnosti.

Barvy, které ladí a neladí se zlatou barvou

Zajímá vás, zda existují barvy, které se ke zlaté nehodí? V podstatě ne, i když byste měli být opatrní při kombinaci zlaté s oranžovou, odstíny žluté, růžové a intenzivní červené. Kabelky v těchto barvách nemusí se zlatými botami nutně vytvořit ohromující vzhled. Pamatujte na pravidlo méně je více, k lesklým zlatým botám by kabelka neměla být křiklavá ani příliš barevná. Místo toho můžeme s úspěchem sáhnout po kabelkách v různých odstínech béžové, černé, šedé, ale i zelené a bordó. Protože zlaté boty jsou již samy o sobě dekorativní, snažte se vyhnout jejich kombinaci s flitry, a to jak na kabelce, tak na dalších stylových prvcích.

Zlatá kabelka se nemusí nutně hodit ke zlatým botám.

Pokud se nám zlatá kabelka velmi líbí, ale nemáme zlaté boty nebo se v takovém outfitu nevidíme, nemáme důvod k obavám, protože kabelku v této barvě můžeme nosit i k botám v jiných barvách. Barva bot by pak měla souviset se zbytkem stylingu, tj. tmavě modré boty k modrým džínům a bordó boty k bordó šatům. Mimochodem, stojí za zmínku, že bordó barva v kombinaci se zlatou vytváří mimořádně elegantní styling, ideální na rande nebo večírek. K černé barvě se hodí také zlatá kabelka, která ji rozveselí a dodá jí lehkost. Tento look můžete nosit na rande, s přáteli, do práce nebo na večírek. Jedním slovem, jedná se o skutečně univerzální styl.

Zlatá barva bezpochyby podtrhuje charakter stylu a činí ho výraznějším a elegantnějším. Zlaté boty by měly být nezbytnou součástí šatníku každé módní návrhářky – ve večerní i denní verzi. Pokud jde o kabelku ke zlatým botám, měla by ladit se zbytkem stylingu. U tónované klasiky může být také celá zlatá, zatímco v jiných případech se spolehněme pouze na zlaté akcenty. Jedno je jisté, zlaté barvy bychom se neměli bát a myslet si, že je vyhrazena jen pro velké příležitosti. Nejnovější trendy jsou takové, že triumfuje i na ulicích a v každodenním oblečení.

You may also like

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *