Která kabelka se hodí k hnědým botám?

Hnědá v různých odstínech je nadčasová klasika, která vždy obstojí, je módní a hodí se pro každou příležitost. Vzniká jediné dilema, které trápí mnoho dam, a sice jaká kabelka se hodí k hnědým botám? Stará škola říkala, že kabelka musí být bezpodmínečně ve stejné barvě jako boty. V dnešní době však tato omezení neplatí a hnědou můžeme kombinovat s barevnou paletou – jak tlumenější, tak odvážnější.

Kabelka hraje v ženském outfitu velmi důležitou roli, protože doplňuje a podtrhuje charakter oblečení. Nejenže má za úkol pojmout různé nezbytnosti, jako jsou doklady, peněženka, klíče nebo kosmetická taštička, ale musí být také jakousi ozdobou. Naštěstí je nabídka kabelek tak obrovská, že si nemusíme vybírat mezi praktickou a vizuální stránkou, protože moderní kabelky jsou kombinací obojího. Poskytují pohodlí při používání i módní vzhled.

Dodržování starých pravidel: jednota barev

Kdybychom se zeptali našich rodičů nebo prarodičů, jakou barvu kabelky bychom měli nosit k hnědým botám, odpověď by v naprosté většině případů zněla, že také hnědou. Dlouhá léta se mělo za to, že povinností každé ženy, která chce vypadat módně a elegantně, je udržovat tyto dva prvky svého outfitu pohromadě. A přestože v dnešní době je kombinace různých barev nanejvýš vítaná, není nic špatného na tom, když se rozhodnete pro hnědou. Je to nepochybně bezpečné a klasické řešení. A kabelka a boty nemusí být nutně ve stejném odstínu. Můžete si pohrát s barevnou paletou a sladit tmavě hnědé boty se světle hnědou kabelkou. Stojí také za zmínku, že tato barevná jednota je dobrým nápadem, pokud je stylizace výrazná, se spoustou vzorů, protože pak by to kontrastní kombinace kabelky a bot mohla celé přehnat. Takto kabelka a boty nebudou příliš nápadné a budou decentním doplňkem, který podtrhne původní outfit.

Kontrastní kombinace

Opakem soudržnosti je kontrast. Pro někoho to může být objev a překvapení, ale hnědé boty lze úspěšně kombinovat s kabelkami v živých, intenzivních barvách. Tyrkysový letterman‚s bag, žlutý kufr nebo červená shopper bag jsou odvážné varianty, které však odpovídají současným módním trendům a vypadají skutečně fenomenálně. S pomocí takové výrazné barvy se nejen oživí styl, který je zejména na podzim a v zimě šedý a ponurý, ale také se zlepší naše nálada. Barvy totiž mají mimořádnou moc, a i když si to neuvědomujeme, mohou ovlivnit naši náladu. Závěr je, že bychom se neměli bát vybočit z řady. A hnědé boty můžeme sladit s jakoukoli barvou kabelky, na kterou máme chuť.

Shodnost materiálů obuvi a kabelky

Kabelky i boty lze zakoupit z přírodní lícové kůže, lakované kůže, semiše nebo ekologické kůže. Pokud chceme, aby náš styling vypadal elegantně, vyplatí se dbát na to, aby kabelka a boty byly vyrobeny ze stejného materiálu nebo tak vypadaly. To znamená, že hnědé kožené boty můžeme kombinovat s kabelkou jakékoli barvy, ale je důležité, aby nebyla semišová nebo lakovaná. Dámy, které si cení především pohodlí, budou vypadat skvěle v hnědých semišových mokasínách v kombinaci s praktickou, prostornou nákupní taškou rovněž ze semiše.

Jeden výrazný akcent v podobě kabelky

Kombinace příliš mnoha silných prvků dohromady může být kontraproduktivní. Proto bude kabelka ve výrazné barvě vypadat skvěle s hnědými botami, ale ujistěte se, že je to jediný výrazný akcent. Klasické boty a moderní, sofistikovaná kabelka spolu budou dokonale ladit a vytvoří módní vzhled, na který by byla pyšná i topmodelka. Tato kombinace postaví kabelku do popředí, upoutá pozornost a dotvoří vzhled. Vše ostatní, včetně bot, bude v pozadí.

Co je třeba zohlednit při výběru kabelky k hnědým botám?

Nejdůležitější na celém stylingu je, abyste se v něm cítili dobře. Řídit se módou a volit odvážné varianty, ve kterých se necítíte dobře, není dobrý nápad. A to znamená, že kabelka v kontrastní barvě se bude hodit těm, kteří mají vysoký temperament, jsou odvážní a rádi na sebe upozorňují. Pokud naopak patříte k těm, které jsou klidné a raději stojí v pozadí, pak nejspíš zvolíte stejnou barvu kabelky i bot – jen si pohrajete s odstíny. Při výběru kabelky bychom měli mít na paměti také příležitost, při které po ní chceme sáhnout. Kontrastní a výrazné barvy se hodí ke každodennímu ležérnímu oblečení – do práce nebo na setkání s přáteli. Pro večerní vycházku se však vyplatí pamatovat na klasiku. Tmavě hnědý kufr a aktovka budou ideální volbou k elegantnímu outfitu, jako jsou šaty nebo oblek. Naopak světlé odstíny hnědé a dokonce i béžové jsou považovány za ležérnější a lehčí, a proto jsou ideální pro každodenní lehké outfity.

You may also like

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *